Март
31 сряда

„България пее” – Национален Фестивал за популяризиране на хоровото изкуство в България

ср, Март 31, 2021 -
Козлодуй, Козлодуй

Описание

„България пее” – Национален Фестивал за популяризиране на хоровото изкуство в България. „България пее“ е национална инициатива на Българския хоров съюз за популяризиране на хоровото пеене. Цел е поставянето на хоровото изкуство във фокуса на общественото внимание. Организира се за първи път.

Регламентът е отворен за различни хорови формации: детски, училищни, народни, църковни, класически хорове, вокални групи.
Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократично и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България; да обедини хоровете от страната в името на обща идея; да демонстрира потенциала и желанието за развитието на българските хорове у нас.
Традиционната инициатива на Българския хоров съюз „България пее” – Национален Фестивал за популяризиране на хоровото изкуство в България, при създалата се обстановка, ще бъде представена в публичното пространство и по нов начин. За щастие, има възможност представянето на Инициативата в дигитална среда – чрез разпространение в дигиталните мрежи и канали със свободен достъп.
Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!
Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

Още събития

Може би ще посетите