Август
30 Пон

Български Гейминг Фестивал

пн, Август 30, 2021
онлайн

Описание

Българският Гейминг Фестивал ще обедини родната гейминг общност в целодневно събитие на 30 август (неделя), което ще се проведе изцяло в интернет.

Онлайн фестивалът посветен на видео игрите, чиято програма ще бъде анонсирана поетапно в официалния сайт на събитието, ще започне рано сутринта и ще включва над 100 часа видео стрийминг и турнири, представени от множество популярни и изгряващи личности и организации от растящата българска гейминг среда.

Към момента участие в първото издание на  Българският Гейминг Маратонса потвърдили над 20 от най-популярните гейминг стриймъри в България, които ще създадат, специално за фестивала, своя онлайн шоу-програма.

Видео игрите са не само най-богата и бързо-растяща развлекателна индустрия в света, но забавлението чрез видео игри е и най-популярната форма на развлечение за поколенията родени след 1980 година. От нишова суб-култура, видеото игрите се превърнаха в неделима, дори централна, част от съвременния начин на живот. За пример, през 90-те години, в България, тийнейджърите си говорихме основно за музикалните клипове по MTV и любимите отбори в NBA, а подрастващото поколение сега си говори за любими видео игри, персонажи от тях и стриймъри„, коментира Мартин Кадинов, съ-основател на TDB Play и организатор на събитието.

Често схващането за видео игрите е че предлагат забавление само на т.нар. хардкор геймъри, а всъщност, игрите доказаха, особено в новата COVID-19 действителност, че могат да предложат пълноценно забавление за всекиго. С Гейминг Маратона целим да покажем именно това – че видео игрите могат да бъдат за всеки„.

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!
Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати