Април
16 събота

Български географски фестивал

сб, Април 16, 2016 - нд, Април 17, 2016
Казанлък, Казанлък

Описание

За втора поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум – Български географски фестивал. През 2015 г. се провежда първото издание на събитието в град Ямбол и постига изключителен успех. Тази година форумът ще се състои на 16 и 17 април, а негов домакин ще бъде градът на розите – Казанлък.

Фестивалната програма е изключително богата и разнообразна. Тя включва научнопопулярни географски презентации („Географията като приключение и пътешествие: Пътуване на изток…” – проф. Румен Пенин, „Имиграция и демографски промени в Европа” – доц. Георги Бърдаров, „2 години Географ БГ” – ас. Евгения Сарафова, ас. Димитър Желев), ученически състезания (отборно състезание „Географиада” и индивидуално състезание „Разходка с изненади”), както и семинари за учители и студенти. През втория фестивален ден учениците ще участват в обучение за работа с GPS-технологии.

Откриването е в събота от 12:00 ч в Дома на културата „Арсенал”, но още в петък ще се състоят две предфестивални събития. От 18:00 ч в Младежкия дом, известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев, ще изнесе публична лекция под наслов „Светът и всичко в него”. На същото място от 20:00 ч учениците на Казанлък ще могат да се повеселят на Младежка дискотека с DJ Diass.

Участие във фестивала са потвърдили стотици привърженици на географията от цялата страна.

Председател на Организационния комитет е известният географ и пътешественик проф. Румен Пенин, а генерален спонсор – издателство „Булвест 2000”. Съорганизатори на събитието са Българският географски портал – Географ БГ, Община Казанлък, ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Казанлък, НГПИД „Акад. Дечко Узунов” – Казанлък, Българско географско дружество, National Geographic България, Асоциация на професионалните географи и регионалисти – клон Казанлък, Катедра „География и методика на обучението по география“ на ШУ „Епископ Константин Преславски”.

DSC_0978 DSC_1260 DSC_1285 DSC_1306 DSC_1343 IMG_3827

Още събития

Може би ще посетите