Декември
08 Неделя

Веган фестивал на солидарността

нд, Декември 08, 2019 - вт, Декември 10, 2019
София, София

Описание

Международният ден на правата на животнитe, в това число и хората, е повод за провеждането на първия български Веган фестивал на солидарността. Целта на тридневното некомерсиално събитие, което ще се проведе от 8 до 10 декември, е да привлече вниманието към комплекса от взаимосвързани еко-социални каузи, мотивиращи вегани и веган съюзници за осъществяването и поддържането на широк кръг от инициативи.

По време фестивала ще бъдат представени: приюти за животни, солидарни кухни за споделяне на веган храна с хора в неравностойно положение, кампании за озеленяване, солидарно земеделие, безплатни пазари, кулинарни, козметични и здравни работилници, форуми, блогове, изкуство и литература за етично производство и потребление, за борба срещу неравенствата, срещу всякакъв вид господство, срещу разхищението на храна, срещу експлоатацията на природни ресурси и на други живи същества, за емпатия, мир и ненасилие и т.н.

Включването на участници от други страни ще даде възможност за ценен обмен на опит, както и за развитието на международната активистка мрежа от хора, за които веганството е израз не на стремеж за налагане на определен светоглед, а средство за съзнателно и отговорно постигане на еко-социална справедливост в местен и глобален мащаб.

Веган фестивал на солидарността е изцяло независимо и самоорганизирано събитие от активисти на инициативите “Храна, не война – София”, Кампании и активизъм за
животните в индустрията (КАЖИ), Vegan Holistic, Българско вегетарианско общество, Act!on Food, Зеленият отбор, Фабрика Автономия и др.

 

 

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София