Май
01 Неделя

Великденски фестивал на скарата

нд, Май 01, 2016 - пн, Май 02, 2016
Ботевград, Ботевград

Описание

В Ботевград ще се състои празник на традиционната българска скара, самобитните занаяти и самодейните фолклорни състави – „Великденски фестивал на скарата”. На 1 и 2 май в градския парк ще се съберат почитателите на майсторски приготвеното печено месо и българското народно творчество. Събитието се организира от общината и е посветено на Великден и на традиционния събор на Ботевград, който ще се проведе на 2 май.

Атрактивният фестивал ще стартира в неделя (1 май) с Великденско детско утро изпълнено с много танци, игри, състезания и други забавления. Вечерта, на сцената на градския парк, ще се проведе концерт на „Северозападняците”.

Празничното настроение ще се принесе и във втория ден, когато е съборът на Ботевград (2 май). Негово Високопреосвещенство ловчански митрополит Гавриил ще отслужи водосвет за здраве на ботевградчани  и ще извърши освещаване на 30-метров великденски козунак, с който дружество „Орханиец” ще почерпи хората, дошли на празника.

Гост на събора ще бъде и известният майстор – готвач Иван Звездев. Той ще си има собствен кът в парка, където ще демонстрира своите кулинарни умения и ще приготви агнешка супа по своя рецепта.

В следобедните часове на сцената ще се изявят самодейни танцови и певчески състави и индивидуални изпълнители от цялата община. Празничната програма ще завърши вечерта с концерт, в който участие ще вземат Валади Тотев с „Рок Бул”, „Конкурент” с гост – изпълнители: Владо Попа от „Контрол”, Тони Чембъра от „Монолит” и „Обратен Ефект”.

Достъпът на гости до всички фестивални зони е свободен.

12983285_1729969207244296_847092609222830448_o

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора