Януари
26 събота

Витоша Зимен Фест

сб, Януари 26, 2019 - сб, Януари 26, 2019
хижа Алеко, София

Описание

София – евростолица на спорта отбелязва Световния ден на снега с четвъртия Витоша Зимен Фест. „Открий, забавлявай се, изживей“ е мотото на глобалния празник.

София – европейска столица на спорта стартира годишната програма от активности за 2019-а със Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за осми път и обединява близо 500 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове.

Празникът на Витоша е насрочен за 26 януари, събота, от 10 ч. пред х. Алеко. Организатори на феста, наред с Фондация София – Европейска столица на спорта, са Столична Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Конспект Криейтив, Сдружението на „Витошките ски и сноуборд училища“, Българска федерация по катерене и алпинизъм.

Тази година програмата отново включва две уникални атракции. Планинско колоездене – зимно спускане за време ще се организира за трети път в България, след като дебютът му за страната бе на Витоша зимен фест през 2017 г. Шоуто в планината сега ще започне точно в 12.00 ч. със старт на плаца през х. Алеко, трасето ще е дълго 800 метра с множество виражи, скокчета и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт. Организаторите обещават много емоции и екшън по време на атрактивното състезание край х. Алеко.

Също така тази година отново – за трети пореден път – ще се състои супер динамичното спринтово ски-бягане около х. Алеко.

Програмата за Феста в събота предвижда множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На плаца пред х. Алеко ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да изпробват уменията си, като всеки победител в двойките ще получи награда. Ски-учители ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да се пробва безплатно с „писалките“.
Състезанието по ски-алпинизъм ще бъде със старт-финал пред хижа Алеко. Предвидени са множество игри, планинарски песни и конкурси: за направа на снежна фигура, за най-атрактивен карнавален костюм и визия, за най-голяма снежна топка, теглене на въже и др. Ски-учители ще направят снежно шоу с борд и ски трикове. Фестът включва още планинарски песни и танци на импровизираната сцена.

За доброто насторение и усмивките на децата ще се погрижат едни от най-добрите аниматори, които са подготвили десетки забавни игри с много изненади и награди.

Денят на снега се чества в 46 държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления. И тази зима очакваните участници са над 900 000. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати