Април
28 Неделя

Военно-исторически фестивал „Живата история“, Панагюрище

нд, Април 28, 2019 - нд, Април 28, 2019
пл "20 април", Панагюрище

Описание

Събитието е посветено на годишнината от избухването на Априлското въстание. В градския парк ще бъдат показани основите на военното изкуство и военните традиции, ще бъдат демонстрирани различни военни униформи, оборудване, въоръжение и снаряжение от различни периоди на историята на България – от Средновековието до края на XIX и първата половина на XX век.

Програмата на фестивала ще бъде наситена с реконструкции на бойни изкуства, които да пренесат зрителите в реалността на военното време. Интерактивните площадки и атракционите ще позволят на посетителите да се докоснат до военния бит, да пробват удар с щик и с приклад, да пробват мерника си в стрелба със средновековно и еърсофт-оръжие.

Във фестивала „Живата история“ ще вземат участие военно-исторически клубове от цялата страна: реконструктори от клубовете „Традиция“ в град Велики Преслав, град Панагюрище, град Велико Търново, град Шумен, град Силистра, град Добрич, село Баня /община Панагюрище/.

Военно-историческият фестивал „Живата история“ е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 141 години Априлска епопея.

Още събития

Може би ще посетите