Септември
06 петък

"Въздухария" - фестивал на свободния полет, Сопот

пт, Септември 06, 2019 - нд, Септември 08, 2019
Манастирска поляна, Сопот

Описание

Фестивалът на свободния полет „Въздухария“ изпълва въздушното пространство над Манастирската поляна край Сопот. Това е фестивалът на хвърчащите хора, празник на всички любители на въздушните спортове и единственият по рода си фестивал за безмоторно летене на Балканите.

„Въздухария“ е единствен по рода си на Балканския полуостров фестивал за безмоторно летене. Пилоти на въздухоплавателни средства от цял свят изнасят атрактивна летателна програма. Фестивалът предлага и разнообразна артистична програма с работилници и представления на местни, български и международни артисти и музиканти.

„Въздухария” се провежда от 2011 г., винаги през първия уикенд на септември, в Сопот. Датите през 2019 г. са от 6 до 8 септември. Фестивалът е със свободен достъп и е отворен за всички, които искат да открият красотата на полета с парапланер, делтапланер, балон или друго въздухоплавателно средство, да се насладят на въздушна акробатична и артистична програма, да участват в различни работилници на местни занаяти или да се забавляват сред природата с приятели.

В програмата на събитието са комбинирани творчески и образователни занимания на открито на фона на величествената Стара Планина. Идват професионалисти и любители на летенето и неземните преживявания, както и хора, носещи свободолюбивия дух, но все още не са полетели. Организаторите са предвидили и много забавления, изненади и музика на земята.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите