Ноември
04 петък

Гастрономически фестивал гр.Банско

пт, Ноември 04, 2016 - нд, Ноември 20, 2016

Описание

От 4 до 20 ноември 2016г. хотел Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт ще е домакин на петия Гастронимически фестивал. Готвачи от световната кулинарна сцена ще гарантират фестивала с изключителните си умения и безпрецедентни гурме ястия. Ценни съвети ще предложат професионални готвачи и любители на кулинарното изкуство. Най-престижната академия в света “Le Cordon Bleu Paris” ще проведе семинар на тема „Финни кулинарни техники“ на 9, 10 и 11 ноември.

Джордж Стилианудакис ще проведе семинар на тема ’’Как да се намали себестойността на храната в А-ла-карт Ресторант“. Той ще предложи интересни подробности за разходно-ефективните операции в един ресторант, разкривайки тайни на гурме кулинарията. Шеф Алси Син ще се включи с директна връзка и ще сподели какво го привлича в изучаването и прилагането на японската, перуанската, сиамската и кантонската кухня. Той ще е и домакин на специална дегустационна вечер.

Няколко шеф-готвачи ще представят България: шеф Андрей Стоилов – заместник председател на Българската асоциация на професионалните готвачи и капитан на Българския национален отбор на готвачите на последните Кулинарни Олимпийски игри. Той ще предложи една нощ, посветена на българската кухня. Ще покаже пред гостите терин от патешки дроб в орехова бисквита върху дюлево рагу. Други българи ще са шеф Цветомир Николов и шеф Александър Алексиев.

Шеф Цветомир Николов е с над 10-годишен опит в света на кулинарната индустрия и неговата дегустационна вечер ще е посветена на Азия. Шеф Александър Алексиев пък ще направи откриващото парти на Гастрономическия фестивал. По негови думи: българските готвачи са добре подготвени и адаптивни, за да работят за различни кухни и в световни ресторанти.

Всеки посетил фестивала ще има възможност да опита от менюто на Димитрис Пампорис,който предлага комбинация от традиционен и модерен подход в работата си при представянето на гръцката кухня. Носителят на звезда Michelin – шеф Джорджи Есвете, също ще има своята вечер на фестивала на тема „Средиземноморска и гурме кухня”

Тази година организаторите на събитието са подготвили извънредното събитие „Опитайте това изкуство“. Всеки от шеф-готвачите ще представи произведение на изкуството, направено от храна и вдъхновено от любим техен автор.

Повече информация за събитието може да откриете на: http://www.premierfoodfestival.com/bg/

 

77_1554 38810_374__5 chef-gianfranco-chiarini zx620y348_2834847

 

 

 

 

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора