“Двама са малко – трима са много” & TheatAir

201803Пон
/09
07Пет
/09
Пловдив (карта)

Ако искате да се запознаете със съвременните тенденции и най-новите художествени търсения в областта на кукленото майсторство в малка форма, това е вашето място.

Фестивалът е посветен на въображението, на духа, на приказката и вълшебството, но винаги и преди всичко на човека- малкия и големия.

Целта на фестивала е  стимулиране и развитите на камерната куклена пиеса за деца и възрастни.

Двадесет и третото издание на фестивала е посветено на ДВИЖЕНИЕТО – тихото, просветеното, интуитивното, смело движение към раждането на знание, запазването на спомена и преодоляването и оборването на нормите. Неизбежно, упойващо, обричащо, съзидателно, непознато и освобожаващо движение!

Фестивалът е с конкурсен характер, като наградите в конкурсната програма са – 3 /три/ бронзови статуетки „Двама са малко – трима са много”, придружени от парични награди на обща стойност 3000лв. Категориите, които журито има право да модифицира по лична преценка са:

  • Награда за най-добър спектакъл
  • Награда за иновации и търсения в куклената миниатюра
  • Поощрителна награда

Всички трупи участвали във фестивала, ще получат диплома за участие и картина от пловдивски автор.

Фестивалът се организира от Сдружение с нестопанска цел Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много” и Държавен куклен театър Пловдив, с подкрепата и под патронажа на Министерството на културата и Община Пловдив.

Подобни събития
Разгледайте