Август
23 Неделя

Ден на динята

нд, Август 23, 2015 - нд, Август 23, 2015
с. Салманово, Шумен

Описание

28 години жителите на с. Салманово организират Ден на динята в края на август. Тази година празникът ще се проведе на 23 август – неделя от 18 часа в парка на селото, съобщи за Форте радио Фиданка Кирова – читалищен секретар и организатор на празника.

Организаторите са замислили игри, изненади за малки и големи, както и конкурси. За Деня на динята са поканени месни хора, както и гостуващи производители не само на плодове и зеленчуци, а и на плетива.

„Горещо лято- сладки дини“ е конкурс за детска рисунка, организиран за най-малките. Няма как да мине безатрактивния конкурс за най-голяма диня.

По традиция се организира Изложба-базар на готвени ястия, която приготвят жени домакини от Салманово. Новото на тазгодишния празник ще е изложбата от гоблени, която ще направят група жени от Шумен.

За настроението на гостите ще пеят и свирят фолклорни групи от различни села на област Шумен. Специален гостна 28 – то издание на Деня на динята ще бъде Ансамбъл „Силистра“.

Традиционно на празника пристигат хора от различни населени места на област Шумен. Очаква се и тази година празникът да бъде многолюден.

dinq5 dinq4 dinq3 dinq2 dinq1

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София