Май
31 вторник

Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“

вт, Май 31, 2016 - ср, Юни 01, 2016
Минерални бани, Минерални бани

Описание

За шестнадесета поредна година ще се проведе Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, посветен на 1 юни – Международен ден на детето. Събитието ще се открие на 31 май от 10:00 часа в Летния театър на китното селище Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1 юни.

Фестивалът предоставя възможност за творческа изява и развитие на младите таланти. Създава условия за трайни контакти и завързване на приятелства. Основната цел на етнофестивала е да бъдат отправени послания за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности и традиции.

Участие в международния форум ще вземат деца от различни региони на страната и различни етноси. Ще присъстват и гости от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Турция, Гърция, Хърватия, Полша, Молдова, Индия и други. Най – добре представилите се изпълнители в рамките на двата дни, ще получат покана за участие в заключителен Галаконцерт. Той ще се проведе преди връчването на наградите на отличените участници и ще бъде излъчен по Българската национална телевизия.

Заедно с концертната програма ще бъдат проведени и съпътстващи дейности, като представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси, пленер (рисуване под открито небе) и други развлекателни и образователни занимания за деца.

Медийни партньори на събитието са Българска национална телевизия и БНР „Радио Благоевград”.

01 02 03 04 05 06 07 08 09

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"