Септември
12 събота

Детски панаир - София 2020

сб, Септември 12, 2020 - сб, Септември 12, 2020
Градска градина - София, Столична

Описание

Над 30 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което тази година ще се проведе на 12 септември пред Народния театър „Иван Вазов”. Детски панаир е събитие от Културния календар на столицата и негови съорганизатори са Фондация Изиарт и Столична община, благодарение на чиято подкрепа всички инициативи са с вход свободен.

Предвидените работилници за 12 септември ще се провеждат в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. на територията на Градската градина. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Софийска градска художествена галерия и Университетска ботаническата градина. .

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица). Тази година в Детски панаир ще участват с ателие Дирекция « Аварийна помощ и превенция » към Столична община, на което ще показват на децата как да окажем първа долекарска помощ, инструкции за Ковид 19, както и ще бъдат излъчени образователни клипчета какво да правим при природни бедствия. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати