ОБЩИНА ПЛОВДИВ, СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ - ПЛОВДИВ

Дефиле „Вино и гурме“ – Пловдив

202108Съб
/05
09Нед
/05
гр. Пловдив (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Дефиле „Вино и гурме“ – Пловдив популяризира българското вино и кухня, както и развива винения, кулинарния и културен туризъм. Отбелязвайки настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях. През 2018 г. в събитието се включиха 31 участника – 19 винарски изби и 12 водещи кулинари и бе посетено от над 9 хиляди пловдивчани и гости на града.

Нека наваксаме отложените събития с едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани – Дефиле „Вино и гурме“ – Пловдив.

Разбира се отново в Стария Пловдив…Топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета, загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване!

Винопроизводители ще представят своите вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите ястия за тях на определените локации, които ще намерите.

Дегустациите са срещу жетони / 1 жетон = 1 дегустация/. От всяка локация може да се закупят:
• 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
• 12 ЖЕТОНА – 9 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

Жури от експерти ще даде своите оценки за професионализъм на участниците. Посетителите също ще са арбитър. Тяхната оценка ще е на база анкетни карти и брой събрани дегустационни жетони от всеки участник.

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Подобни събития
Разгледайте