Октомври
01 Неделя

Дефилир на духовата музика

нд, Октомври 01, 2017 - вт, Октомври 03, 2017
град Ботевград, Ботевград

Описание

Туристическа агенция „Яна тур – България“ организира еднодневна екскурзия с посещение на Дефилир на духовата музика в Ботевград. Подробности ще намерите ТУК

 

От 29-ти септември до 1 – ви октомври 2017г. в Ботевград ще се проведе „Дефилир на духовата музика”. 12 духови оркестри и 6 мажоретни състава от 12 различни града ще се включат и ще вземат участие в предстоящото тридневно събитие.

Празникът има за цел да демонстрира и припомни дългогодишните обичаи и традиции на този район в областта на духовата музика и мажоретните състави и да допринесе за развитието на града като културна и туристическа дестинация.

дефилир

Събитието ще присъедини културните традиции на различните социални слоеве, чрез песни, музика и танци и ще подсили развитието на културното наследство и комуникация.

Организатори на мероприятието са Община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев 1848” след спечелен проект по Оперативна програма „Регионално развитие”

Дефилирът  продължава двайсетгодишната традиция, която е провеждането на фестивала на духовата музика през последните две десетилетия.

Участниците в събитието ще се изявят на пет различни дефилирместа в града, а след това ще дефилират по пет различни маршрута до центъра на Ботевград.

В градския парк ще има и специално обособено място „Арт кът в парка”. Там ще бъдат демонстрирани детайли и специфики от създаването на духовата музика и други.

За желаещите да блеснат с таланта, който притежават, ще бъде организиран видео и фото конкурс „Дефилирът в моя мобилен телефон”

А участниците са следните:

„МЛАДЕЖКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР И МАЖОРЕТЕН  СЪСТАВ” – ГР. БОТЕВГРАД

ОБЩИНСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР – ГР. БОТЕВГРАД

ДУХОВ ОРКЕСТЪР „ДИКО ИЛИЕВ” НЧ „РАЗУМ 1883” – ГР. МОНТАНА

МАЖОРЕТЕН СЪСТАВ ПРИ ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ – ГР. МОНТАНА И ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР ПРИ ПМГ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” – ГР. МОНТАНА

„ОБЩИНСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР” – ГР. ПЛЕВЕН

„ДУХОВ ОРКЕСТЪР СЕВЛИЕВО” – ГР. СЕВЛИЕВО

дефилир

 

 

 

За fest-bg.com: Николета Чапанова

Още събития

Може би ще посетите