Август
26 петък

Джаз фест 2016 – Казанлък

пт, Август 26, 2016 - нд, Август 28, 2016
Казанлък, Казанлък

Описание

Казанлък ще бъде домакин на джаз фестивал от 26 до 28 август. Второто издание на събитието ще се проведе по време на 11 Празници в Долината на тракийските царе. Специално за участие в музикалния форум пристига от Дюселдорф, заедно със своята група, племенникът на големия белгийски китарист от началото на века Джанго Райнхард – Луло Райнхард.

Тридневната програма на джаз феста ще покаже и в нова, различна светлина българския Франк Синатра- джаз изпълнителят Васил Петров. Заедно с Огнемир Киров, в първия от трите фестивални дни, ще открият съвместна изложба от 20 акварела на Огнемир Киров и 10 рисунки с перо и туш на Васил Петров. Само час по – късно, през центъра на града ще премине „Музикалното влакче“, също както и миналата година, да оповести началото на празненствата. В него ще свирят музикантите от „Роял дикси бенд“ от Велико Търново, които след официалното откриване на празниците ще изнесат свой самостоятелен концерт на площад „Севтополис“.

Вторият ден на фестивала предлага неустоими изживявания за приятелите на джаза, с казанлъшкото издание на „ДЖАЗ КАФЕ”- творчески портрет на джаз музиканта на ХХ-ти век- тромпетистът Майлс Дейвис, по повод 90 години от неговото рождение.Известният музикант ще бъде представен от Светослав Николов, водещ на предаване за джаз по ДЖАЗ ФМ радио. Домакинът на проявата – Музей на фотографията в Казанлък дава дом на специална фото изложба, посветена на миналогодишното, първо издание на Джаз фестивала в Казанлък.

През втората фестивална вечер, на площад „Севтополис“, ще се състоят концерти на  Кристина Кирова квинтет и Акустичното джаз трио от Димитровград и приятели. Предвиден е и джем сешън в късните часове на деня.

На 28 август любителите на джаза ще могат да се насладят на „Койчев- Недялков проект“. На сцената на площад „Севтополис“ ще свирят китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, както и Кристиян Желев-ударни и Христо Минчев – бас.

Всички концерти и прояви от програмата на джаз фестивала в Казанлък са безплатни.

20150831-BCRFLCPACHB-1441011878 20150831-LESRFQKHANL-1441011700 20150831-YJRYFNOERTA-1441011707

Още събития

Може би ще посетите