Май
15 събота

Дигитален фестивал на ранното детско развитие

сб, Май 15, 2021 - нд, Май 16, 2021
Онлайн

Описание

Терминът ранно детско развитие маркира периода от раждането до третата година на детето – като тук не става въпрос за ранна интелектуализация. Детето следва своя собствен ход на развитие, но е хубаво да се знае, че тази възраст е доказана като ключова за развитието на психиката, интелекта, емоционалността, комуникативните и социалните умения на един човек до края на живота му, и е базова за развитието на индивида.
Развитието на детето между 5 и 6 години продължава, физическите пропорции се нормализират и тялото на детето започва да придобива постоянния си вид. В годините на средното детство, привързаността на децата към техните родители продължава постепенно да се понижава. Децата са вече по-самостоятелни и все по-рядко се нуждаят от помощта на родителите си.
Освен периодът на ранно детско развитие, средно детство и предучилищен етап, моментън на тийнейджърството е важна и основна част, през която всяко едно дете се превръща в осъзнат, можещ и знаещ индивид. Всеки четвърти тийнейджър в Европа се чувства изнервен и повече от една трета от юношите, предимно момичетата, използват все повече социалните мрежи.Това сочат резултати от проучване в 45 страни, проведено от европейския филиал на Световната здравна организация (СЗО).
Именно така са разделени и модулите във фестивала, в които всеки родител, дете и специалист може да се включи:
0-1 годинка: Период на опознаване на света
2-4 години: Поведение без коригиране
5-6 години: Възприятие, запаметяване, двигателни умения
7-10 години: Самостоятелност, сигурност и приятелство
Тийнейджърство: Наистина ли съм като всички останали?
Към всички изброени панели по-горе, Вие може да се включите в:
➤ Дигитални работилници и работилници на живо, в които Вашите деца участват в различни игри, правят експерименти в рамките на два пълни дни.
➤ Индивидуални обучения и консултации от водещи локални и международни специалисти в различни области, свързани с изследването и проучването на ранното детско развитие още от периода на зачеване.
➤ Безплатни консултации с водещи марки, производители и бебешки, детски стоки в полза на родителя и отглеждането на неговото дете. Тук ще може да откриете интересни продукти, услуги и помощни аксесоари, занимателни игри, промоционални кодове за отстъпки при пазаруване, както и много награди и игри.
Всеки един панел във фестивала ще се провежда парарелно с останалите, но също така целият фестивал ще бъде записан, т.е. всеки ще има възможност да изгледа уебинари, лекции, сесии и да получи запис на имейл адреса си.
Инвестицията в бъдещето на децата е най-важната стъпка, която всеки може да предприеме.
Средствата, събрани от фестивала ще бъдат разпределени в две основни направления. Първо, те ще бъдат използвани  за прочувания, обучения и академии, в които ще се предостави възможност за получаване на нови знания и умения. Второ, ще бъдат използвани под формата на дарение към благотворителна кауза. От 5 до 10% от събраните средства ще бъдат дарени за различни интересни инициативи, свързани с деца, развитие, умения, родителство и други.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати