Юли
11 събота

Еко арт фест "Зелен човек" - гр. Бургас/ ОТМЕНЕН

сб, Юли 11, 2020 - нд, Юли 12, 2020
Експозиционен център Флора - Бургас, Бургас

Описание

Природата се дави в пластмаса! Природата плаче заради хилядите изсечени дървета годишно, за да се произвежда хартия за еднократна употреба. И ни отвръща понякога жестоко! Изхвърляме тонове вече наработещи и ненужни ел. уреди.
Ненужните вещи са навсякъде около нас! Промяната на климата e с бързи темпове и не в услуга на нас хората. Катаклизмите зачестяват, защото ние в много случаи сме крайно безотговорни към НЕЯ – ПРИРОДАТА!
Еко арт фест „Зелен човек“ има за цел да надгражда културни навици по опазване на околната среда сред подрастващите, не само защото е модерно да си ЕКО, защото е въпрос вече и на инстинкт за самосъхранение.
През двата дни на фестивала сме подготвили богата програма, съвместно с бургаски артисти. Активно участие ще имат ученици и най-малките жители на Бургас от детските градини.
Да твориш със стари вещи, пластмасови отпадъци е вдъхновяващо и ние искаме да предадем това вдъхновение на възможно повече хора.
През един от двата дни планираме, съвместно с български художници, да създадем от стари автомобилни гуми атрактивни „мебели“ за външни условия, които ще дарим на Община Бургас за облагородяване на различни паркове пространства.
Нашите дизайнери ще се погрижат да създадат екстравагантни дрехи и аксесоари от вестници, найлони, употребявана хартия, пластмасови изделия, които ще бъдат пренесени в нашето открито фотостудио – достъпно за всички бургазлии и гости на града. В един от двата дни професионални фотографи ще направят атрактивни фотосесии на всички желаещи с нашите рециклирани облекла.
Предвидили сме и изложба на Дончо Чапкънов, чиито скулптури са вдъхновени от ненужни ел.уреди и неработещите мотори. Фламинго от резервоар на мотор?! Защо не! Въображението е необятно.
Чапкънов ще демонстрира едно ново, старо течение – стиймпънк. То е за всички с голямо въображение, вдъхновени от романите на Жул Верн и Хърбърт Уелс. Артистът ще ни пренесе в научно-фантастичния жанр. Той ще се опита да задвижи машината на времето и да ни понесе от Викторианската епоха на XIX век и изобретяването на парната машина през съвремието чак до бъдещето.
Нашата цел е да се опитаме да ви вдъхновим от ненужните вещи, най-вече от пластмасата. С риск да бъдем досадни – ТЯ НЕ СЕ РАЗГРАЖДА В ПРИРОДАТА!
В нашите арт работилници ще „рисуваме“ картини от капачки, едно любимо занимание на бургаските деца в други наши събития, както и DJ парти с нашумелите Holi like прахчета, но направени от нашите малки творци от царевично брашно.
Подготвили сме и концерт, посветен на природата и опазването на околната среда.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София