Юни
13 Пон

Еко фестивал “Златно лято – Златна есен”

пн, Юни 13, 2016 - пт, Юни 17, 2016
Природен парк „Златни пясъци”, Варна

Описание

От 13 до 17 юни ще се проведе Еко фестивал  “Златно лято – Златна есен” в близост до  Варна, в Природен парк „Златни  пясъци”. Събитието е допълнение и продължение на  националния  фестивал „Златна  есен“.

С организирането на подобно събитие, инициаторите целят да предоставят поле за изява на значителен брой деца и младежи в две категории: танцови и музикални, да допринесат за повишаване на мотивацията им да се занимават с творческа дейност, както и да спомогнат за създаване на навици у подрастващите да се грижат за природата и да живеят в хармония с нея.

Във фестивала участие ще вземат деца от детски градини, училища, клубове. През първия ден участниците ще се включат в инициативата „Да изчистим гората”, ще бъде обявен и конкурс за „Най-ангажиран участник”. В следващите дни на открито за деца и младежи ще има работилници , ще се изработват хранилки и къщички за птици . Ще получат първите уроци по градинарство . Ще засадят растение, което ще занесат у дома и ще се грижат за него. Всеки участник ще може да направи пеперуда, калинка, птица, да украси дърво, както и да напише желание и да го закачи на него . Предвидени са и конкурси за: най-добра литературна творба „Природата и ние”, най-оригинална детска мисъл за природата, най-красив ръчно изработен морски сувенир и др. В „Съкровищницата на парка”, за всеки ще има изненада под формата на задача за следващия ден.

В рамките на фестивала се връчват Гран При за най-добро танцово и музикално изпълнение, и награди за 1-во, 2-ро и 3-то място.

DSC00061  DSC00070-–-Копие-–-Копие DSC00079 DSC00181 DSC00233 DSC000801DSC00067-–-Копие-–-Копие

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско