Октомври
04 вторник

Есенните музикални дни "Жул Леви" 2022, Димитровград, 4-27 октомври 2022

вт, Октомври 04, 2022 - сб, Октомври 29, 2022
Димитровград

Описание

През месеците октомври и ноември в Димитровград ще се проведе XXXII издание на Есенните музикални дни „Жул Леви“ 2022. Началото им е свързано с Международния ден на музиката, който се отбелязва в началото на октомври. Програмата започва на 4 октомври от 18ч. на Централната градска алея с концерт на LAMP OF (F) TRIO – БЪЛГАРИЯ/ИТАЛИЯ. Следващият концерт е на 6 октомври от 19ч. в Спортна зала „Младост“, когато публиката ще може да се наслади на спектакъла „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКАТА с участието на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. На 12 октомври ще има КОНЦЕРТ НА ПЕРКУСИОНЕН АНСАМБЪЛ „ПРЕСТО“. Акустично-джазово трио със солист Мария Арнаудова и специалното участие на CAN TUTUG (ДЖАН ТУТУ) – ВИБРАФОН / ТУРЦИЯ и ДИМИТЪР БАКЪРДЖИЕВ – САКСОФОН и ФЛЕЙТА. На 20 октомври в камерната зала на КДК е планирана ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА „БРАЗИЛЦИ“ със съдействието на Унгарски културен институт „ЛИСТ“, а в края на октомври ще се проведе 14‘ МЛАДЕЖКИ JAZZ ФЕСТИВАЛ 2022 – ДИМИТРОВГРАД, изпълнен с програма от концерти за ценителите на джазовата музика.

През ноември в зала „Жул Леви“ ще има два концерта – КОНЦЕРТ НА ЗАБАВНО-ДУХОВ ОРКЕСТЪР ДИМИТРОВГРАД И ПРИЯТЕЛИ и КОНЦЕРТ НА ПРЕДСТАВИТЕЛЕН СМЕСЕН ХОР РОДНА ПЕСЕН КЪМ ОНЧ „ЗАРЯ“ ГР. ХАСКОВО, а Спортна зала „Младост“ ще бъде домакин на XVI-то издание на Националния танцов конкурс „България танцува“.

Същевременно ще могат да се разглеждат и три различни изложби в Зала „Асен Крайшников” – „Българските птици през очите на един поляк“ на Мачей Шимански, послaник на Република Полша в България, в ХГ„Петко Чурчулиев” изложбата „Владимир Димитров – Майстора” поради големия интерес е удължена до края на октомври, както и изложбата „Духът на маслодайната роза” на Исторически музей „Искра” гр. Казанлък, позиционирана в централната зала на Исторически музей.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите