Септември
22 вторник

Есенни празници на изкуствата - Асеновград

вт, Септември 22, 2020 - ср, Септември 30, 2020
Асеновград, Асеновград

Описание

За девета поредна година Община Асеновград организира Есенни празници на изкуствата. Изложбените зали се изпълват с художествени платна, градската библиотека е домакин на редица литературни представяния, а музейните сгради отворят врати до полунощ в Нощта на музея. Тогава се провежда и фестивалът „Маврудово хоро“, който събира любителите на фолклорните танци и музика.От днес в Асеновград започват Есенните празници на изкуствата. Програмата е изключително богата и разнообразна и продължава до 1 октомври, съобщиха от общината.
Предвидени са редица представяния на книги, филми, арт инсталации, срещи с писатели, театрални постановки, изложби, беседи с ученици. Уличен ретро фестивал „20-те години на ХХ век в Станимака“ и още „Прокшинитра“ – авторски благотворителен спектакъл на „Театрална работилница за мечти“.
Мероприятията от Есенните празници на изкуствата ще се състоят на различни локации в Асеновград: Градската библиотека „Паисий Хилендарски“, Исторически музей – Асеновград, Старинно училище „Свети Георги“, дворовете на редица читалища в града и други.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора