Октомври
14 петък

Есенно издание на Капана Фест в Пловдив – 14-16 октомври 2022

пт, Октомври 14, 2022 - нд, Октомври 16, 2022
Пловдив, Пловдив

Описание

На 14, 15 и 16 октомври ще се проведе 4-тото издание на превърналия се в една от емблемите на Пловдив – КАПАНА ФЕСТ, традиционно разположен в сърцето на творческия квартал на Града под тепетата!

Тази есен картата на дейностите  в „Капана“ се разширява, музикалните сцени се увеличават, а публиката, до която достигат активностите става още по-многочислена, благодарение на  техническо нововъведение – видео стрийминг , който ще  предава всичко най-интересно в реално време.

За пореден път КАПАНА ФЕСТ  ще предложи богата и разнообразна многопрофилна програма, включваща много музика, кино зони, спортни активности, дискусии и разбира се, ключовият за събитието Капански базар с автентични произведения от различни автори и ателиета. Освен тях, популярният пловдивски фестивал ще предложи и редица нововъведения, които го превръщат в топ водещо събитие в Културната столица на Европа за 2019 година.

Кои са водещите акценти на КАПАНА ФЕСТ през октомври:

КАПАНА ЗВУЧИ

Музиката е движещата сила на събитието. Фестивалът е доказал своя неподражаем подход в подбора, съчетанието и изпълнението на музикалната си селекция. За да докаже за пореден път високото ниво на сценичните си изпълнения, организаторите се обръщат към професионалистите от Onstage Sessions (onstage.io) и Numbered Days Booking за изграждането на една изключителна концертна програма. Тя вече е факт и гарантира неочаквани музикални преживявания  с имена като една от най-успешните и обичани метъл банди в България – OddCrew, най-новия проект на Нина Николина & Калин Вельов – Pendara Ethno Project, атрактивната фолклорна формация на виртуозните музиканти Петър Ралчев , Пейо Пеев, Недялко Недялков и Ангел Димитров. За пръв път на КАПАНА ФЕСТ ще се изявят  и  няколко  чуждестанни банди  сред които House Of Broken Promises от САЩ и Sinoptik от Украйна!

И това не е всичко! Очаквайте съвсем скоро  всички имена от музикалната програма на КАПАНА ФЕСТ. За подробности следете официалните фейсбук страница  и сайт на фестивала (www.kapanafest.bg).

С истинско удоволствие КАПАНА ФЕСТ  обявява още една музикална зона – STREET CULTURE STAGE на ул. Христо Дюкмеджиев. Тук уличната култура ще намери пълното си превъплъщение –  вещи хип-хоп професионалисти ще демонстрират танци и музика и ще подканят привържениците на ритъма да се включат и научат повече за  beatmaking, scratching, mixing  & drum basics в музикални уъркшопи, а  танцовите работилници ще запознаят аудиторията с основите на “Locking”, “Breaking”, B-Boying , и Street Show стиловете. Вечерите ще бъдат короновани от епични Jam-ове, отворени за всеки, който може да покаже нещо от себе си.

В неделя, като за финал, ще прожектират култови документални филми за историята на стрийт културата.

КАПАНА СПОРТУВА

В рамките на предстоящото издание на КАПАНА ФЕСТ отново ще бъде изградена и  емблематичната скейт-зона (STREET CULTURE STAGE, ул. Христо Дюкмеджиев), ръководена от 18G-Shop & Foot Court, на която ще се водят уъркшопи за начинаещи, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове.

Професионалистите от MoveTeams традиционно ще предизвикат всички, които искат да събудят или премерят границите на собствената си атлетичност в динамични комбинативни тренировки. А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“.

КАПАНА ТВОРИ

И в това издание ще има подхранваща душата доза изкуство. На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева.  На ул. Златарска ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев  с изложбата – „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на Капана, покриващ цяла фасада. А студио „ЛАМПА“ ще превърне галерията на ул. „Златарска“  11 в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-ти век.
Креативната зона тази година отново се оглавява от Димитър Механджийски – Stern, който ще покани подбрани творци да изразят артистичното си виждане по темата:  „Капана като мост между минало и бъдеще“ върху бели пана  и  смесени техники.

КАПАНА БАЗАР

Тази година емблематичният и толкова разнообразен базар на КАПАНА ФЕСТ ще има нова форма. През настоящото издание той ще се обособи на едно място – на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната.

КАПАНА ЗАБАВЛЯВА

Тази есен КАПАНА ФЕСТ е подготвил великолепно визуално пиршество на своите посетители. Три мултимедийни екрана, разположени в различни краища на квартала, ще предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в Капана. По време на модула ще се състои и презентация и прожекция на проекта „Културен Космос“ от колектив „Кино Космос“. Партньори тук за поредна година са „На Тъмно“, „What A Monstar“ и „SoulSearching“. Голяма част от съдържанието остава изненада.

На миналото издание на фестивала Jegermeister завъртя главата на много от посетителите. За това КАПАНА ФЕСТ отново им дава поле за изява – този път темата е “Jegermeister Open Darts”. Орагизаторите предупреждават, че не е за хора със слаби нерви!

На запалените фенове на рок-културата  на колела  пък се препоръчва изложбата на ретро и редки мотоциклети пред  „No Sense“.

В рамките на КАПАНА ЗАБАВЛЯВА публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак, в ролите Диана Кавак и Васко Павлов и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов.

Във фестивалната програма ще бъдат включени и различни уъркшопи и работилнички, в които може свободно да участва всеки посетител.

AFTER FEST КАПАНА!

За да продължат хубавите емоции  след концертите,  тази година организаторите ще насочат публиката директно към ул. „Братя Пулиеви“. Това е официалната After Fest улица на събитието, сърцето на среднощния живот в „Капана“. Изборът е от заведения е поразителен:  Basquiat, Download, Void , Мармалад, Kanape Vibrent Media, Sound Trap и Move гарантират неограничено нощно удоволствие за всеки вкус . А рок-почитателите от сцената на ул. „Йоаким Груев“ вече са на правилното място пред самите врати на No Sense.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите