Февруари
22 Пон

Зимен фестивал на изкуствата "Сцена, палитра, слово"

пн, Февруари 22, 2021 - нд, Март 07, 2021
Читалище „Христо Ботев“ - 1905, Пловдив, Пловдив

Описание

Зимният фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ е създаден през 2005 г. в Пловдив. Инициативата е на Директора на Малък театър Пловдив и се провежда ежегодно в последната седмица на месец февруари. Фестивалът събира в рамките на една седмица изявени писатели, поети, музиканти, художници, балетисти, актьори, режисьори и техните постановки, дейци на културата. Цел е да се популяризира на творчеството им, както и популяризиране  на сцената на читалище “Христо Ботев” Пловдив.

Дава възможност да популяризира професионалното изкуство и повиши естетическите критерии на зрителите, особено учащите от район “Южен”. Също разпространява и високо художествени културни ценности.­­ Регламент във фестивала участват професионални театрални и балетни трупи, писатели, поети, художници,музиканти. Постановките представени във фестивала трябва да не са гостували на Пловдивска сцена. Фестивалът има конкурсен характер по отношение на театралните постановки. Всички останали изяви са с представителен характер.Селекционирането на проявите се прави от директорът на Малък театър Пловдив, като за театралните постановки той провежда консултации с изявени драматурзи и режисьори.

Театрите са длъжни да изиграят поне по едно представление в конкурсната програма и най-малко по две представления извън конкурсната програма на фестивала. Наградите се определят от журито, което си запазва правото да не присъжда всички обявени награди. При необходимост ги видоизменя.

Наградите се присъждат в две категории:

І-ва категория – представления за деца

ІІ-ра категория – представления за възрастни.

Награди: за епизодична роля, за женска роля, за мъжка роля, за режисура, за костюми, за сценография, за оригинална музика.

Зимният фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ се организира от Малък театър Пловдив в тясно сътрудничество с Народно читалище “Христо Ботев”.

Билети в канцеларията на читалище „Христо Ботев – 1905“,  Пловдив.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора