Ноември
14 четвъртък

Киномания 2019

чт, Ноември 14, 2019 - сб, Ноември 30, 2019
София, НДК

Описание

За 32 години от съществуването си фестивалът се наложи като чакано събитие, което има своята вярна публика. Селекцията е изключително прецизна, като всяка година форматът се надгражда, за да остане атрактивен за зрителите. КИНОМАНИЯ не търси дефиниция. Тя е онова време всеки ноември, когато се докосваш до многото лица на киното. Всяко влизане в салона е запомнящо се ново изживяване.
Събитието е атрактивно, защото предлага:
• Горещи заглавия от световните кинофестивали
• Най-доброто, най-интересното и най-провокативното, произведено през годината
• Многото лица на Киномания – хитови заглавия, златни класики, детско кино, кулинарни и музикални филми, автобиографични и документални прожекции, фестивал на френското кино
• Прецизна селекция на заглавия от гледна точка качество на продукта и зрителския интерес.

Тазгодишното издание на Киномания ще стартира на 14 ноември в зала 1 с прожекция на филма „Засукан свят | Откриване на Киномания 2019“ с режисьор Мариус Куркински – екранизация по едноименния разказ от сборника „Диви разкази“ на големия български писател Николай Хайтов.

Сред акцентите в програмата на 33 ½ издание на Киномания, е и Нарисувай ми тъга | кино-концерт с Тео Ушев. На 17 ноември от 19:00 ч. в зала 1 на НДК ще станем свидетели на две събития – българската премиера и единствена прожекция на филма на Тео Ушев „Физика на тъгата“ по едноименния роман на Георги Господинов и музикално-визуалният спектакъл „Четирите годишни времена” на Вивалди.

Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 30 ноември, а акцентите в програмата са повече от любопитни.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив