Юли
15 събота

Кино в Зоопарка

сб, Юли 15, 2017 - нд, Юли 23, 2017
Зоологическа градина, гр. София, Столична

Описание

Този юли, на 15-ти, 16-ти и 23-ти, столичната Зоологическа градина ще се превърне в киносалон на открито. В рамките на „Кино в Зоопарка“ ще се прожектират специално подбрани, тематични шедьоври.

Събитието е с благотворителна кауза – 40% от приходите от продажба на билети за прожекциите ще бъдат дарени на Зоологическата градина в София и разбира се на нейните обитатели. Преди всяка от прожекциите, закупилите билет за „Кино в Зоопарка“ ще имат възможността да участват в кратък информационен тур и да научат интересни факти за някои от обитателите.

 

П Р О Г Р А М А:

15-ти юли /събота/,  21:00ч.„Императорът“, 2016, режисьор Люк Жаке, 88 мин.

empreror-645x323Новата творба на Люк Жаке е заснета в Антарктида и е посветена на императорските пингвини. Зрителите ще се насладят на уникални кадри от снежната експедиция. Подводница със специална екипировка ще разкрие невиждани места от световния океан, а благодарение на дрон са уловени и прекрасни въздушни картини. Филмът е от най-успешните продукции на всички времена и е носител на Оскар за 2015г.

 

16-ти юли /неделя/,  21:00ч.„Прегрърдката на змията“, 2015, режисьор Сиро Гера, 122 мин.

zmiataФилмът разказва за немски изследовател от началото на миналия век, който в търсене на рядка билка с лечебни свойства, пристига на брега на Амазонка. Там е посрещнат от Карамакате – млад шаман, който се съгласява да му помогне… Този шедьовър ще ни потопи в света на непознатата и далечна Амазония, на начина й на живот и вярата в духовното. Лентата е с номинацията за чуждоезичен Оскар ’16 и носител на Art Cinema Award от фестивала в Кан ’16, както и на редица други награди.

 

 

23-ти юли /неделя/, 21:00ч.„Солта на земята“, 2014, режисьори Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс, 110 мин.

saltФилмът е документален портрет на фотографа Себастиао Салгадо, който 40 години снима промяната на човечеството на всички континенти. Неговото творчество показва неутихващата вяра в човека и човешката цивилизация. Някои от важните моменти от близкото минало са запечатани в покъртителните кадри – международни конфликти, изселване, глад… Уникалното произведение получава специалната награда на журито и наградата на Екуменическото жури в програмата „Особен поглед“ на Кан 2014г., както и номинация за „Оскар“ за документален филм.

 

Билети може да закупите от касите, като цената им е 8лв. преди прожекциите и 10лв. в деня на прожекциите. Входът е безплатен за деца до 7 години, без ползване на запазено място.

До мястото на прожекциите ще има достъп от Централния вход на Зоопарка  /от бул. „Симеоновско шосе“/.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати