Октомври
10 сряда

Кино-литературен фестивал Cinelibri

ср, Октомври 10, 2018 - ср, Октомври 24, 2018
В киносалони в 12 града в страната., Столична

Описание

Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri ще предложи над 300 прожекции, над 40 актуални кинопродукции, много специални гости, събития и емоции!

Международният кино-литературен фестивал „Синелибри” е едно от най-значимите арт събития в българския културен афиш, което всяка година събира световно признати артисти и хиляди почитатели на киното и книгите. Създаден по инициатива на Жаклин Вагенщайн през 2015 г., „Синелибри” се очаква с нетърпение всяка есен. По покана на фестивала публиката се срещна с артисти като Иржи Менцел, Серджо Кастелито, Фредерик Бегбеде, Дъглас Кенеди, Маргарет Мацантини, Арнон Грюнберг и други.

Конкурсната програма на „Синелибри” селектира успешни киноадаптации на литературни творби – както класически, така и съвременни, създадени през последните две години. Целта е да бъдат отличени онези филмови продукции, които пресъздават едновременно правдиво и оригинално литературния материал, допринасяйки за насърчаването на добрия вкус и за интереса към качествената проза.

Призьорите се излъчват от международно жури в състав от утвърдени професионалисти от различни области, все свързани с киното.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора