Август
31 вторник

Комедиен фестивал "Усмивки под тепето" - Пловдив

вт, Август 31, 2021 - пт, Септември 03, 2021
Летен Театър "Бунарджика" Пловдив

Описание

Театрален комедиен фестивал „Усмивки под тепето“ 2021 г. ще зарадва пловдивчани в  края на горещите месеци. На Летен Театър „Бунарджика“ Пловдив пристигат едни от най-големите имена на театралната сцена като Виктор Калев, Стефания Колева, Димо Алексиев, Мария Сапунджиева и други.

Специално участие във фестивала ще вземат и Златните момичета Олимпийските  шампионки по художествена гимнастика. Организатор на фестивала е МаскАрт, а събитията са част от програма „Наследство“ на Фондация Пловдив 2019.

Интересен акцент на фестивала ще бъде присъединяването му към семейството на събитията #БезОтпадъци които се случват в града в последните три години. Началото на подобни събития бе по време на Европейска столица на културата 2019-та, когато всички събития част от програмата бяха подкрепи от платформата на Сдружение БГ Бъди активен – “Аз Ти Пловдив! – Чиста Европейска столица на Културата 2019”. От тогава и до сега Сдружението продължава да подкрепя големи и малки фестивали и събития като им помага те да бъдат по-чисти и да разпространяват нуждата от лична отговорност към средата.

По време на събитието ще се проведе мащабна информационна кампания, по време на която доброволци ще обясняват ползите от разделното събиране и рециклиране и как то трябва да се случва правилно. Ще бъдат разположени и кошчета за разделно събиране и арт инсталацията Шишеяд, която ще събира пластмасовите бутилки генерирани от публиката. В деня на детското представление, екип на БГ Бъди активен ще проведе и серия Чисти игри с цел по забавен и интересен начин да научи най-малките на основни неща за разделното събиране и рециклиране.

 

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско