Октомври
13 събота

Кулинарен фестивал "Гозбите на Добруджа", с. Сребърна

сб, Октомври 13, 2018 - сб, Октомври 13, 2018
парка пред читалището в с. Сребърна, Силистра

Описание

Задължителното условие за участие във фестивала е всеки участник да се представи с домашно приготвено ястие, поднесено в глинено гърне, чувен или тава. Ястията се оценяват в категории – супи, основни ястия и десерти от експертно жури. Веселието и насладите на прекрасните добруджански блюда завършва по стар български обичай с гощавка – рибена чорба и пържена риба.

Кулинарният фестивал „Гозбите на Добруджа“ се организира от Община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане – 1940“  в парка пред читалището в с. Сребърна. Събитието се провежда за седма поредна година, под патронажа на кмета на община Силистра и е част от културния календар. В събитието участват стотици гости на селото. В атрактивното фолклорно и кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, Румъния, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници.
Програмата на фестивала включва номинации в категориите: конкурс на добруджански ястия, етно визия на щанд, творчески работилници и детска готварска работилница.
Фолклорната програма включва танцови и певчески изпълнения.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София