Август
05 Пон

Културен фестивал за малки и големи "Реката", Свищов

пн, Август 05, 2019 - нд, Август 11, 2019
Свищов, Свищов

Описание

За трета поредна година крайдунавският град се превъръща в площадка за игри, концертна зала и ателие за малки артисти – всички предпоставки за един вълшебен летен уикенд. Запознаването на децата с различни изкуства и занаяти, както и образователни работилници в областта на екологията, храненето и технологиите са част от програмата на тазгодишното издание.

Фестивалните дни предлагат уютна творческа атмосфера и забавления за всички възрасти, а със събраните средства отново ще се подпомогнат добри каузи. Фестивалът има и свои гривни, с които притежателите могат да ползват отстъпки в партниращите обекти по време на събитието.

Фестивал „Реката“ в Свищов по традиция се провежда в последните почивни дни на август. Организира се от сдружение „Рисувай с нас“ с лични средства и доброволчески труд и желанието е да увлече децата и техните семейства да се забавляват и творят заедно. Работата по фестивала дава възможност на организаторите и доброволците да развият добри взаимоотношения, стимулирайки повече хора да се включат в доброволчески инициативи. Мотото е, че направеното добро и споделеното изкуство се умножават, а дарителството има дълбоки корени в сърцето на всеки свищовец. Със средствата, събрани по време на фестивала и подкрепата от граждани и малкия бизнес, миналата година се направи интериорен ремонт на детския отдел на читалищната библиотека, с цялостно подновяване на визията и мебелировката и обогатяване на книжния фонд за най-малките читатели.

Фестивал на приятелството, на общата ни загриженост, на споделените ни ценности – така с няколко думи можем да опишем нашата идея зад името „Реката“. Организатори сме СНЦ Рисувай с нас – проект на група приятели от Свищов, водени не само от нуждата да изразим себе си, а и от богатото ни завещание като свищовлии. В “Реката” събираме своята любов към красивото и съвместната работа в полза на обществото.

Програма за 2019
Освен всички любими занимания като лятно кино (5 вечери!), маси за приложни изкуства и игри в градската градина, в седмицата 5 – 11 август очаквайте:
Още работилнички
Мекички, приготвени от вас
Изложби
Беседи и демонстрации
Ревю
Кулинарна вечер
Акустична вечер
Спектакъл на ФТС Творецът
Концерт на невероятната група ОРАТНИЦА!!!

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора