Юни
08 събота

Музикален фестивал Opera open 2019, Пловдив

сб, Юни 08, 2019 - пт, Август 30, 2019
Античен театър, Пловдив, Пловдив

Описание

Оpera Open е артистична платформа, чиято идея е да бъде отворена не само към различни жанрове и творчески провокации, но и към нова публика. Античният театър предполага към още по-голямо съпреживяване на изкуството, създадено в пространство с вековни културни пластове.

Мащабният музикален фестивал е наследник на 33-годишна традиция в Пловдив да се поставят премиерни заглавия и проекти с участието на някои от най-изявените международни артисти в света. Фестивалът гради различен свят, изпълнен с емоция и духовност, което го превръща във важна част от националната и европейска културна карта.
Мултижанровата платформа OPERA OPEN на Опера Пловдив посрещна на Античния театър в Пловдив едни от водещите солисти на най-големите оперни и балетни сцени.
През 2019 година „OPERA OPEN“ ще представи 10 спектакъла в периода от 14 юни до 31 юли. Акценти в програмата са откриване с премиера на „Орфей и Евридика“ – спектакъл на водещия оперен режисьор Стефано Пода, мащабна
копродукция с Театро „Реджо Ди Парма“ – Верди фестивал и балетен спектакъл със солисти от „Болшой театър“.

Във фестивала ще вземат участие световноизвестни оперни изпълнители и диригенти от Европа, САЩ и Азия, както и български певци и музиканти с утвърдена международна кариера. Подготвя се съпътстваща LIGHT програма с концерти и музикални шоу формати, както и продължение „НА БИС“ с най-доброто от фестивала през август и септември, отново на Античния театър.

През 2019 OPERA OPEN на сцената на Античния театър в Пловдив ще се открие на 9 юни и ще продължи до 30 август 2019. Ще можете да се насладите на 9 великолепни спектакъла като Риголето и Аида!

Ето и тазгодишната програма:

ЮНИ 2019 Г.:

8 юни – ГАЛА ОТКРИВАНЕ
15 юни – ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА – премиера, спектакъл на Стефано Пода
21 юни – СИЛАТА НА СЪДБАТА – Верди
25 юни – ЗВУКЪТ НА СТРАДИВАРИУС, концерт на Камерата Страдивариус, оркестър Холандия

ЮЛИ 2019 Г.:

13 юли – РИГОЛЕТО – Верди (премиера)
16 юли – JAZZ SYMPHONY – концерт с участието на Лиз Райт
20 юли – ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО – Чайковски
26 юли – ОТЕЛО – Верди

АВГУСТ 2019 Г.:

21 август – РИГОЛЕТО – Верди
24 август – ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА – спектакъл на Стефано Пода
27 август – МЕЖДУНАРОДНА БАЛЕТНА ГАЛА
30 август – АИДА – Верди

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора