Юни
25 петък

Летен фестивал "Здравей, море!" - Крайморие

пт, Юни 25, 2021 - нд, Юни 27, 2021
Централния плаж в „Крайморие“ от 10:30 ч.

Описание

Музика, стари български традиции, забавления и спорт ще са част от новия летен фестивал „Здравей, море!“, който ще се проведе от 25 до 27 юни в квартал „Крайморие“.
Празникът се организира от НЧ „Петър Янев 1939“. Целта е фестивалът да се утвърди като ежегодно събитие, което да представя пред широка публика богатството на българския фолклор, традиции и занаяти. Един от акцентите в тазгодишното издание е и рибарството, което се практикува в този регион от древни времена.
Фестивалът „Здравей, море!“ започва на централния плаж в „Крайморие“ от 10:30 ч. на 25 юни с турнир по плажен волейбол. Всички желаещи да се включат може да заявят своето участие до 23 юни, сряда, в сградата на читалището.
Програмата ще продължи в събота, 26 юни, с уъркшоп по декупаж и цветарство, а по-късно на откритата сцена на лодкостоянката ще започне концертът „Здравей, море!“ със специалното участие на Вокален ансамбъл „Фортисисмо“, Детска формация „Морски песъчинки“ и Трио „Галакси“. Даровити деца от „Крайморие“ ще се включат с изпълнения на гайда и народни песни от различни фолклорни региони на страната. Концертната програма за вечерта ще завърши със заря небето над „Крайморие“.
В неделя, 27 юни, всички жители и гости града може да се включат в занаятчийски работилници, в които ще видят как се плете рибарска мрежа, как се правят кошници, медни и грънчарски съдове. В кулинарните и занаятчийски щандове посетителите ще открият много интересни изненади. Всеки ще има възможност сам да си изработи сувенир за спомен от празника. Входът за всички събития в празничната програма е свободен.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите