Август
05 петък

Летен фестивал „Опера на върховете - Белоградчишки скали”

пт, Август 05, 2016 - нд, Август 07, 2016
Белоградчик, Белоградчик

Описание

Софийската опера кани на атрактивен летен фестивал в Белоградчик. Събитието носи името „Опера на върховете – Белоградчишки скали” и се реализира по инициатива на акад. Пламен Карталов. То ще се състои сред естествените декори на крепостта от 5 до 7 август.

Вътрешният двор на древната още от римско време Белоградчишка крепост ще се преобрази в оперна зала с 500 седящи места, а естествен декор на сцената ще бъде световнопризнатият природен феномен – Белоградчишките скали. На този внушителен фон и сред тази магическа красота публиката ще се наслади на две гениални творби на Джакомо Пучини: „Тоска” на 5 август и „Турандот” – 6 август, както и „балета на балетите” – „Лебедово езеро” от П.И. Чайковски на 7 август.

Наред със спектаклите, гостите ще станат свидетели и на едно специално културно събитие – посещение на пещерата Магура за необикновения пърформанс „Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри”. На три различни места в пещерата- нейния вход, концертната зала и изхода, ще се разиграват фрагменти от „Рейнско злато”, „Валкюра”, както и от „Танхойзер” ,а финалът „Ездата на валкюрите” ще радва зрители на изхода на Магурата.

Желанието на организаторите e фестивалът да превърне Белоградчик в магнит за нов вид културен туризъм – оперния.

belogradchik

Още събития

Може би ще посетите