Август
05 събота

Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”

сб, Август 05, 2017 - нд, Август 06, 2017
Бургас, Бургас

Описание

На 5 и 6 август ще се проведат осмите поредни летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”. На открита сцена „Охлюва” в Бургас, 33-ма поети с китара, от България, Русия и Украйна, всеки със своя колорит и позиция, ще зарадват почитателите на авторската песен.

С голям интерес се очаква дебютът на бургаска сцена на украинските бардове Яна и Юрий Дыхан, както и на руския дует „Культпоход”. Светлана и Атанас Стоянови от Бургас, Страст (Явор и Живка Георгиеви) от Айтос, Виктор и Кристиян Макарови от София, „Келтик” (Геновева Цандева и Бойчо Иванов) от Пловдив и София, „Тюркоаз” (Галина Москова и Валентин Ангелов) от Горна Оряховица и още много, много други талантливи изпълнители ще могат да видят и чуят гостите и жители на Бургас.

Бардовете ще озвучат станалите вече традиционни концерти – „Песента на барда“, „Кучешката вахта” и „Бардовете по света“. По време на фестивала ще има и концерт за нова авторска песен „Срещу вятъра”.

Програма:

5 август, петък
17,00ч. „Песента на барда“. Представителен концерт за най-нетърпеливата част от хората;
18,35ч. „Кучешката вахта”. Концерт за сатирични и хумористични песни и пародии, съпроводен с изобилно кискане, хихикане и държене за корема.
19,35ч. „Бардовете по света“. Популярни песни на български и чуждестранни бардове, подходящ едновременно за патриоти, космополити и полиглоти.
6 август, събота
17,00ч. „Песента на барда“ – продължение;
18,00ч. „Бардовете по света“ – продължение;
18,40ч. „Кучешката вахта” – продължение;
19,15ч. „СРЕЩУ ВЯТЪРА” – концерт за нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция – може да се слуша и от фенове на официалната политика, ако си водят записки.
20,10ч. „ОТВЪД ХОРИЗОНТА” – мултимедиен концерт в памет на Пламен Ставрев, Бойко Георгиев, Гриша Трифонов, Слави Георгиев и Христо Граматиков

   

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив