Май
01 събота

Майски празници в Орешак

сб, Май 01, 2021 - сб, Май 08, 2021
Орешак, Троян

Описание

Майски празници в  Орешак е първото събитие в Националното изложение на художествените занаяти, което ще се проведе от 1-3 май в Националното изложение.

В тези празници ще чуем солистите на Представителния ансамбъл на въоръжените сили към Националните гвардейски сили Валерия Момчилова.

Валерия Момчилова е позната от 25-то издание на Българския фестивал на сливата. Докато Николай Йовков палеше казана с ракията, тя огласяше площада в Троян с красивите песни.

Ще чуем изпълненията на Духова музика „Заедно“ и ще се насладим на на красивите танци и  песни на Ансамбъл „Възраждане “ към читалище „Развитие -1898“ Орешак.

Ще има демонстрация на „Живите занаяти“- грънчарство, керамика, иконопис, тъкачество.

Второто събитие ще е свързано с кулинарното изкуство. То ще се проведе на 8 май, събота, мястото е  изложението.

Шеф Сабин Ранков ще е водещ на кулинарните състезания, а местните производители ще изложат своите  кулинарни шедьоври. Шеф Ранков  е известен, че има ресторант „Троянците“ в София и популяризира троянската кухня.

Емилия Валенти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили ще зарадва гости и жители на красивия троянски край   също е позната в Троянския край  от концертите й с този ансамбъл през годините.

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!
Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

Още събития

Може би ще посетите