Март
28 четвъртък

Мартенски дни на изкуствата 2019 - гр. Ботевград

чт, Март 28, 2019 - сб, Март 30, 2019
гр. Ботевград, Ботевград

Описание

За четвърта поредна година Община Ботевград, Народно читалище „Христо Ботев 1884“, Дружество „Орханиец“ и Дружество на литературните творци „Стамен Панчев“ организират „Мартенски дни на изкуствата 2019“.

Проявите стартират в 18:30 часа на 28-ми март с традиционен концерт на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова, под наслов „Пролетни ритми“. Със солови изпълнения в него ще се включат гост-изпълнителите Невен Петрова – вокал и Живко Братанов – пиано. Концертът ще се състои в големия салон на местното читалище.

На 29-ти март в 17:30 часа във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“ ще бъде подредена фотоизложбата „Ботевград – история със снимки, снимки с история“ на местния фотограф Ивко Гетов по случай неговата 80-годишнина.

В 19:00 часа, в големия салон на читалището Драматичен театър към НЧ „Христо Ботев 1884“ с режисьор Николай Найденов ще представи постановката „Не сме от тях“ по разкази на Чудомир.

На 30-ти март от 13:00 часа, в малкия салон на читалището, ще се състои официална церемония по награждаването на лауреатите от VI Национален литературен конкурс „Стамен Панчев“. Конкурсът се провежда под патронажа на Райна Панчева – внучка на поета Стамен Панчев, и Стамен Банковски – Панчев – негов правнук. Темата на тазгодишното издание на конкурса е: Заветите на предците и ценностите на нашето време.

Достъпът до отделните прояви в програмата на „Мартенски дни на изкуствата” е свободен.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София