Ноември
25 сряда

Международен Банско филм фест – фестивал на планинарския филм/ ОТМЕНЕН

ср, Ноември 25, 2020 - нд, Ноември 29, 2020
Читалище „Никола Вапцаров“ и в кино-залата на Посетителския информационен център, Община Банско

Описание

След трезва преценка на ситуацията взехме тежкото решение да отложим световния кинофестивал Банскофилмфест. Най – ценно е здравето. Ще обявим нови дати догодина за физическото провеждането на най – големия културен и кинофорум за планини, екстремни спортове и приключения в тази част на Европа. 

 

Банско ще е домакин на 20-то издание на БанскоФилмФест – най-мащабният филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения в България. Фестивалът предлага на публиката от България и чужбина едно уникално изживяване в неповторим формат – катерене, алпинизъм, фрийрайдинг, екстремно колоездене, каяк, гмуркане, сърф и др. Ще се срещнете с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света. Фокус на събитието тази година са хората с увреждания в екстремните спортове със специален гост, презентация и филмова програма.

БанскоФилмФестKIDS – детска и младежка програма
Важна, част от програмата е специалният панел за деца и младежи – БанскоФилмФестKIDS. Вече няколко години за децата и младежите от Банско и региона е възможно да се докоснат не само до непознати земи и човешки истории, чрез филмите, но и да се срещнат лично с търсачите на приключения – гости на събитието. Екипът на Банскофилмфест твърдо вярва, че тези образователни способи обогатяват общата кулура на децата и допълват учебния процес. Знаем, че във всяко едно дете се крие любопитството към света, приключенията и пътешествията.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора