Юни
01 събота

Международен детски балетен фестивал "С любов за танца"

сб, Юни 01, 2019 - вт, Юни 04, 2019
Пловдив, Пловдив

Описание

Международният детски балетен фестивал „С любов за танца” е създаден през 1999 година в Пловдив. Първото му издание се провежда от 1 до 4 юни на сцената на ДК „Стефан Кираджиев „ (сега ДК „Борис Христов”). През 1999 година в Пловдив се провежда Европейски месец на културата, когато градът е съпътстваща столица на Европейската култура. Пловдивският детски балетен фестивал е уникално събитие в историята на детското балетно изкуство по своя статут и правилник. В Пловдив е създадена забележителна творческа атмосфера и безупречна организация. Инициатор, организатор и домакин е Балетно студио „Буратино”.

Финансово МДБФ „С любов за танца” се обезпечава от Община Пловдив, с благородното спомоществователство на български и чужди юридически и физически лица.

Целта му е да стимулира авторите – хореографи и децата изпълнители за създаване на нови произведения с помощта на голямата сила на красотата, наречена балет. Да обогати и разнообрази репертоара на колективите, както да разшири концертния им живот в страната и чужбина.

Във фестивала могат да участват балетни колективи, независимо от организацията към която принадлежат. Възрастовата граница е 18 години. Фестивалът се провежда в две части. Първа част – колективно участие с отделни танци и постановка до 15 мин., Втора част – за изпълнители (индивидуални участия и дует) до 10 мин. Двете части – на база класически танц. Фестивалът се провежда през година.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора