Община Пловдив – Отдел "Култура" и Балетно студио "Буратино"

Международен детски балетен фестивал „С любов за танца“

202101Вто
/06
04Пет
/06
Дом на Културата „Борис Христов”, Пловдив

Международен детски балетен фестивал „С любов за танца“ е създаден през 1999 година в Пловдив. Първото му издание се провежда от 1 до 4 юни на сцената на ДК „Стефан Кираджиев „ (сега ДК „Борис Христов”). През 1999 година в Пловдив се провежда Европейски месец на културата, когато градът е съпътстваща столица на Европейската култура.

Финансово МДБФ „С любов за танца” се обезпечава от Община Пловдив, с благородното спомоществователство на български и чужди юридически и физически лица.

Целта му е да стимулира авторите – хореографи и децата изпълнители за създаване на нови произведения с помощта на голямата сила на красотата, наречена балет. Да обогати и разнообрази репертоара на колективите, както да разшири концертния им живот в страната и чужбина.

Във фестивала могат да участват балетни колективи, независимо от организацията към която принадлежат. Възрастовата граница е 18 години. Международен детски балетен фестивал „С любов за танца“ се провежда в две части. Първа част – колективно участие с отделни танци и постановка до 15 мин., Втора част – за изпълнители (индивидуални участия и дует) до 10 мин. Двете части – на база класически танц. Фестивалът се провежда през година.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

 

Подобни събития
Разгледайте