Юли
08 Пон

XXIV Международен детски танцов фестивал “Утрешният мир започва с днешното приятелство”

пн, Юли 08, 2019 - пт, Юли 12, 2019
Силистра, Община Силистра

Описание

Провежда се в центъра на град Силистра. Продължителността му е три дни. Фестивалните дни включват концертни програми, както и организирани събития за участниците. Във фестивала участват детски танцови състави от различни държави по целия свят(Европа, Азия, Америка и Африка) и Силистра. Децата са на възраст от 8 до 15 години. Всички те показват културата на своите страни чрез изкуството на танца.

Откриването на фестивала започва с шествие на всички участващи групи през центъра град Силистра. Всички деца са облечени в типичните за техните държави носии.

Организират се ателиета и уроци по танци, както за чуждестранните гости да се запознаят с нашия фолклор, така и нашите деца да се запознаят с нови култури. В уроците могат да вземат участие и жители и гости на Силистра, които имат интерес да опознават различни традиции. Децата вземат участие и в конкурс „Мини Мис и Мистър фестивал“, пленер за детски рисунки, среща на представители на съставите с кмета, „вечер на приятелството“ с игри, анимация и дискотека.

Хилядите млади участници, зрители и гости за цял живот носят в сърцата си любовта към танца, спомена за приятелството и гостоприемството на красивия ни град Силистра.

Безценен е приносът на фестивала за диалога между младите хора,  културите и народите.

Фестивалът се организира от Община Силистра, с подкрепата на Министерството на културата. Проявата е под патронажа на кмета на Община Силистра.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София