Септември
12 събота

Международен есенен джаз фестивал - Плевен

сб, Септември 12, 2020 - нд, Септември 13, 2020
Парк Регионален Исторически Музей - Плевен, Плевен

Описание

По време на Плевенския джаз фестивал ще можете да видите и чуете много талантливи изпълнители, ще бъдат организирани уъркшопове, беседи на тема „джаз“, пърформанси, джем сешъни за деца и много други дейности.

В Плевен продължава Есенният джазфест, който се радва на голям интерес. В четвъртото издание организирано от Общината заради пандемията участват само български музиканти.

Джазфестът е на сцената в парка на Историческия музей. Топло посрещнаха в родния им град Константин Костов – пиано, и Невян Ленков -барабани, и двамата възпитаници на плевенското музикално училище :

„В България е много добре, отдавна вече съществуват фестивали. В Плевен за четвърти път се провежда. Надявам се да се запази това събитие“, сподели Константин Костов.

Много аплодисменти получиха Белослва и Живко Петров.

„Толкова интересни и хубави български изпълнители има, че аз съм  впечатлена, даже попитах кой е правил програмата. Аз съм толкова щастлива, че Плевен толкова години успя да запази тази сцена и вече да е традиция. Искам да ви кажа, че днеска имаше хора, които ни писаха, тръгнаха от София, тръгнаха от Пловдив, тръгнаха от Стара загора и сега са тук тази вечер“.

Два концерта са предвидени във втората вечер, началото е от  20 часа, входът е свободен.

Плевенския Есен Джаз Фест се провежда в парка на Регионалния исторически музей на град Плевен. Сешъните са в късните часове в Дом кафе, oткъдето тръгва цялата идея за есенен джаз фестивал в Плевен преди няколко години…

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора