Септември
30 събота

Международен кинофестивал „Смешен филм фест” – Габрово

сб, Септември 30, 2023 -
Габрово, Габрово

Описание

Корените на идеята за представяне на хумора и сатирата чрез филмовото изкуство в Габрово датират от 1969г. с организирането на Дни на филмовата комедия. Вследствие на големия зрителски интерес, панорамата на комедийния филм прераства в Международен фестивал на комедийния филм, провеждан от 1979 до 1993 г.

„Смешен филм фест“ се провежда в средата на октомври в Габрово и е фокусиран върху комично-хумористично-сатирични творчески достижения и проявен в различни видове изкуства. Фестивалът e елемент от цялостната визия на града, основана на утвърдените характеристики на артефакта „габровски хумор“, битуващ чрез своите различни проявления в инициативите от културния календар.
Съхранява интереса към седмото изкуство. Към настоящия момент в град Габрово няма функциониращ киносалон. С реализирането на Фестивала идеята е жителите да се насладят на многопосочното въздействие на кинематографичното изкуство в подходяща атмосфера, съпреживявайки прожекции със съответните съвременни технически ефекти.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София