Май
31 Пон

Международен конкурс на изкуствата "Радост на брега"

пн, Май 31, 2021 -
Созопол, Созопол

Описание

Четиринадесети международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“ се провежда в началото на юни в Созопол и в края на месеца в Ахелой.

Целта на фестивала, който има конкурсен характер е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово , изобразително и сценично  изкуство, изява на талантите. Право на участие имат всички  изпълнители – солисти-певци в различни жанрове /класическо, народно и поп пеене/, инструменталисти на  класически и народни инструменти, танцьори на класически, модерни, съвременни, фрий-денс танци, артисти, поети и художници от страната и чужбина.

Конкурсът „Радост на брега” е включен в Националния календар на дейностите на Министерството на образованието и науката и в програмата на Министерски съвет за закрила на деца с изявени дарби.Класираните на първо, второ и трето място получават стипендии – трета възрастова група народно пеене и четвърта възрастова група поп изпълнител в рамките на една година от датата на събитието в размер на половин минимална работна заплата.

В рамките на фестивалните дни се провежда конкурс в пет раздела – музика, танц, изобразителни изкуства, поезия, театър и  си дават среща творчески състави от България, Украйна, Русия, Грузия, Чехия, Унгария, Италия, Франция, Румъния и други страни.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София