Областна администрация Бургас, Община Созопол, Сдружение “Радост на брега“, Община Поморие, Кметство Ахелой

Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“

2022Неопределена през
Юни
Созопол (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Четиринадесети международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“ се провежда в началото на юни в Созопол и в края на месеца в Ахелой.

Целта на фестивала, който има конкурсен характер е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово , изобразително и сценично  изкуство, изява на талантите. Право на участие имат всички  изпълнители – солисти-певци в различни жанрове /класическо, народно и поп пеене/, инструменталисти на  класически и народни инструменти, танцьори на класически, модерни, съвременни, фрий-денс танци, артисти, поети и художници от страната и чужбина.

Конкурсът „Радост на брега” е включен в Националния календар на дейностите на Министерството на образованието и науката и в програмата на Министерски съвет за закрила на деца с изявени дарби.Класираните на първо, второ и трето място получават стипендии – трета възрастова група народно пеене и четвърта възрастова група поп изпълнител в рамките на една година от датата на събитието в размер на половин минимална работна заплата.

В рамките на фестивалните дни се провежда конкурс в пет раздела – музика, танц, изобразителни изкуства, поезия, театър и  си дават среща творчески състави от България, Украйна, Русия, Грузия, Чехия, Унгария, Италия, Франция, Румъния и други страни.

Подобни събития
Разгледайте