Юни
08 петък

Международен конкурс на изкуствата "Радост на брега"

пт, Юни 08, 2018 - вт, Юни 26, 2018
Созопол

Описание

Дванадесети международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“ ще се проведе на следните дати:

08-10.06. 2018 г. – град Созопол
23-26.06.2018 г. – град Ахелой – Международна  програма

Целта на фестивала, който има конкурсен характер е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово , изобразително и сценично  изкуство, изява на талантите.

Право на участие имат всички  изпълнители –солисти-певци/ класическо пеене, народно пеене, поп пеене /, инструменталисти на  класически и народни инструменти,  танцьори на класически, модерни, съвременни, фрий-денс танци, артисти, поети и художници  от страната и чужбина.

Конкурсът „Радост на брега” е включен в Националния календар на дейностите на Министерството на образованието и науката”и в програмата на Министерски съвет за закрила на деца с изявени дарби т.е. класираните на първо ,второ и трето място ще получават стипендии – трета възрастова група народно пеене и четвърта възрастова група поп изпълнител в рамките на една година от датата на събитието в размер на половин минимална работна заплата.

В рамките на фестивалните дни се провежда конкурс в пет раздела- Музика , Танц, Изобразителни изкуства, Поезия, Театър и  си дават среща творчески състави от България, Украйна , Русия, , Грузия , Чехия, Унгария, Италия, Франция , Румъния.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите