Август
31 сряда

Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ - Стара Загора

ср, Август 31, 2022 -
Стара Загора, Стара Загора

Описание

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” е нова неконвенционална Европейска сцена на куклено-театралното изкуство с вкус за различни форми и нетипичното, а именно: куклен театър за възрастни. Той е носител на носител на знака EFFE label  от Международното жури на EFFE. Основна цел на фестивала е да популяризира и развива професионалното куклено-театрално изкуство, както и признаването на културата като важен елемент от социалната интеграция. Събитието спомага изграждане на мрежа за творчески обмен и сътрудничество между творците от всички континенти. Фестивалът подкрепя креативността, международното разпространение на културни ценности и движението на творци, културни дейци и техните произведения.

Част от програмата включва съспътстващи събития като уъркшопове, изложби, театрални семинари, арт борса, улично изкуство.

Фестивалът има състезателен характер. Организира се от Държавен куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора, СНЦ “ПИЕРО”, Национален център за театър, Министерство на културата.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора