Октомври
01 Неделя

Международен куклен фестивал „Златният делфин"

нд, Октомври 01, 2017 - сб, Октомври 07, 2017
град Варна, Варна

Описание

Международен куклен фестивал „Златният делфин” се провежда на всеки три години и тазгодишното издание  ще се състои отново от 1 до 7 октомври 2017г. в Държавен куклен театър – Варна.

Организатори на събитието са Сдружение с нестопанска цел „Златният делфин” – Варна, Министерство на културата, Община Варна, Съюз на артистите в България (САБ), Българският център на УНИМА и Държавен куклен театър – Варна.

куклен фестивал

Събитието има за цел да подкрепя развитието на българската драматургия за куклен театър, да популяризира резултатите и постиженията на българското куклено изкуство, да информира и запознава с актуалните тенденции и най- новите художествени търсения на кукленото изкуство в световен план.

Фестивалът съдържа състезателен характер и ще представи спектакли, подходящи за деца, за възрастни и такива, които са свързани с теорията и практиката на кукления театър.

куклен фестивал

Състезателната програма се състои в 3 раздела:

  1. Постановка на нова българска куклена пиеса или по българска сценична адаптация на художествено произведение, създадени след последното издание на фестивала.
  2. Куклено – театрална постановка за деца
  3. Куклено – театрална постановка за възрастни.

Почитно международно жури ще връчи специални награди, сред които и парични, а всички театри, взели участие във фестивала ще получат диплом.

куклен фестивал

 

За fest-bg.com: Николета Чапанова

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"