Юни
30 събота

Международен младежки мажоретен фестивал „Русе - Ритъм & Марш“ 2018

сб, Юни 30, 2018 - нд, Юли 01, 2018
гр. Русе, Русе

Описание

Над 200 мажоретки ще дефилират по ул. „Александровска“ по време на второто издание на  Международен младежки мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“. Началото ще бъде в събота, от 19.00 часа с шествие по ул. „Александровска“. Момичетата от България, Румъния и Словакия ще изпълнят парадни композиции. Атрактивното шествие ще завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където ще се състои официалното откриване на фестивала. „Русе – Ритъм & Марш“ ще продължи с представяне на художествени мажоретни композиции на 1 юли, неделя, от 11:00 часа на импровизирана сцена пред Съдебната палата.

Във второто издание на фестивала ще участват двукратните световни шампиони на мажоретното изкуство формацията „Сасетки Хлоховец“ от Словакия, Балканските лауреати „Милениум“ от Брашов, Румъния и 8 състава от градовете София, Бургас, Плевен, Разград, Тутракан и домакините „Екстрийм“ от Русе.

От 13:00 часа в неделя започва церемонията по награждаването и заключителната програма за закриване на фестивала. В съпътстващата културно-историческа програма гостите ще разгледат Екомузея и ще се насладят на красивата река Дунав с едночасова разходка с МК „Русчук“.Международният младежки мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“ се организира от Община Русе и Общински младежки дом.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора