Август
20 четвъртък

Международен младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите", Царево

чт, Август 20, 2020 - нд, Август 30, 2020
Царево, Царево

Описание

Международен младежки фестивал на изкуствата „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ“ съществува от 2006 г. Организатори са сдружение „ТЕМП-АРТ“ и Община Царево. Първите две издания се провеждат под името „Музите“ за периода от 7 дни в края на м. август. От 2008 г. фестивалът се провежда с фиксирани дати от 20-ти до 30-ти август с новото име „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ“. Името и емблемата на фестивала са запазена марка и нерегламентираната им употреба се наказва от закона.

Целта на Фестивала е да сформира един младежки форум на изкуствата, който да събере млади творци от цял свят. Участниците представят културните традиции на своите държави и изграждат помежду си творчески и приятелски контакти. Фестивалът се провежда под формата на концерти, спектакли, презентации, изложби на фестивалните сцени.

ММФИ „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив