Ноември
01 Неделя

Международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“

нд, Ноември 01, 2020 - вт, Ноември 03, 2020
НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, София, София

Описание

Международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле“ ще има онлайн издание от 1 до 3 ноември, съобщиха организаторите.

Международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле” е най-големият български форум за студентски късометражни филми и вече петнадесет години помага на младите филмови творци да достигнат до широката публика. В началото на ноември в рамките на 5 дни участват над стотина филма във фестивала на качественото студентско кино. По време на форума се организират и важни дискусии.

Основна цел на фестивала е да предостави на публиката възможност да се срещне отблизо с изкуството, мирогледа и естетиката на младите кинотворци, но и да осигури място за обмяна на опит и идеи между участващите студенти и преподаватели.
Освен състезателната програма „Ранно пиле“ предлага и съпътстващи прожекции на ново българско кино и селекция на филми от партниращи фестивали и организации. Фестивалът включва и образователен модул, който осигурява възможност за допълнително обучение в майсторски класове и уъркшопи.

„Ранно пиле“ е създаден е от Американска фондация за България през 2005 г. като естествено продължение на Програмата за финансиране на студентски филмови проекти. Още с второто си издание фестивалът става международен. През годините в програмата му са представени над 1200 филма от 84 държави, сред които Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Бразилия,  Бангладеш, Пакистан, Индонезия, Зимбабве, Киргистан, Макао.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София