Ноември
01 четвъртък

Международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“

чт, Ноември 01, 2018 - пн, Ноември 05, 2018
НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, София, София

Описание

5 фестивални дни, 116 филма, 30 часа качествено студентско кино и дискусии. Международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле” е най-големият български форум за студентски късометражни филми и вече четиринадесет години помага на младите филмови творци да достигнат до широката публика.

Основна цел на фестивала е да предостави на публиката възможност да се срещне отблизо с изкуството, мирогледа и естетиката на младите кинотворци, но и да осигури място за обмяна на опит и идеи между участващите студенти и преподаватели.
Освен състезателната програма „Ранно пиле“ предлага и съпътстващи прожекции на ново българско кино и селекция на филми от партниращи фестивали и организации. Фестивалът включва и образователен модул, който осигурява възможност за допълнително обучение в майсторски класове и уъркшопи.

„Ранно пиле“ е създаден е от Американска фондация за България през 2005 г. като естествено продължение на Програмата за финансиране на студентски филмови проекти. Още с второто си издание фестивалът става международен. През годините в програмата му са представени над 1200 филма от 84 държави, сред които Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Бразилия,  Бангладеш, Пакистан, Индонезия, Зимбабве, Киргистан, Макао.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора